Till våra kunder

Sargenta har i över 30 år arbetat med att hjälpa guld- och silversmeder, formgivare och smyckeskreatörer att hitta de material och verktyg de behöver för att realisera sina idéer. Vi hoppas att vår webshop hjälper er och underlättar vid beställningar. Saknar du någon produkt eller undrar du över något? Ring eller maila oss!

Priser

Samtliga priser som finns i webshopen är exklusive moms och frakt. Vissa produkter kan omfattas av omvänd skattskyldighet. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar kan förekomma. Rörliga priser på material (tråd, plåt, plans, rör, lod och guld i halvfabrikat) sätts på leveransdagen.

Frakt

Våra fraktpriser bygger på leveransens vikt, volym och värde och därför är det svårt att i förväg veta vad frakten kommer att kosta. Är värdet av varorna högre än 1000 SEK exklusive moms skickas det alltid som REK eller Paket med spårning. Kontakta oss om ni önskar få ett kollinummer för spårning. Är det värt mindre än 1000 SEK exklusive moms eller väger mindre än 2kg skickas det som brev.

Om inte försändelsen hämtas ut inom liggetiden (14 dagar), debiteras frakt, returfrakt samt en administrationskostnad på 50 kronor.

Betalning

Vi skickar mot faktura, men då behöver vi person- eller organisationsnummer för en anmärknings kontroll, annars skickar vi mot postförskott. Lägsta avgift för Postförskott är 158kr ex moms. Har ni redan anmält person- eller organisationsnummer behöver ni inte göra det igen. Detta är ett automatiskt meddelande, som skickas som svar på varje weborder.” Du måste ha fyllt 18 år för att beställa.

Returer

Vänligen kontakta oss innan alla former av returer. Privatkunder har 14 dagars ångerrätt på allt utom måttbeställda produkter och andra produkter som specialbeställt.

Hämtning

Vi kan av säkerhetsskäl ej erbjuda hämtning. Alla beställningar skickas.